August 26, 2012

Home » » Sinopsis Adam dan Hawa

Sinopsis Adam dan Hawa

Assalamualaikum & Salam sejahtera

Pastinya peminat drama melayu sedang tertunggu-tunggu kemunculan drama terbaru yang bakal disiarkan malam ini di Astro Mustika HD. Novel Adam dan Hawa yang ditulis oleh Aisya Sofea, merupakan antara novel tempatan terbaik terbitan Alaf  21 yang diangkat sebagai drama bersiri. Menyentuh drama Adam dan Hawa, ianya diterajui oleh Aaron Aziz dan Nadiya Nisaa dan pembikinan babak pula dilakukan di sekitar Perth, Australia dan Makkah.

Sedikit sedutan dari sinopsis adalah seperti berikut;

AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela.
Credit gambar: www.facebook.com/AdamHawaDramaOfficial

Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.

Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain?

Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung.

Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...No comments:

CLOSE

Copyright reserved by Zero to Hero's Blog Edited by Caersasuke