April 1, 2014

Home » » TIPS melajukan internet dan access ke laman web yang diblock

TIPS melajukan internet dan access ke laman web yang diblock

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Hi hi, sorry sangat-sangat sebab dah lama tak membelai blog tersayang ni. Maklumlah budak milo kerjanya kena buat milo selalu, ye dak? Ok tu sejenis punch line.. klaka nye. Ok lah tanak cerita banyak. Just nak kongsi satu tips seperti tajuk diatas..

Firstly kita kena tahu software ni diberi nama KEPARD, ia sejenis VPN yang mengubah id internet anda kepada id lain. Fungsinya seperti berikut:



Jadi, bersedia untuk mengetahui senjata rahsia ini? Senang je caranya:

1) Download sofware ini--> KEPARD PERCUMA
2) Masukkan email & cipta password sendiri (1st time sign up)


3) Klik pada "Start Window Download"
4) Klik pada " Yes, i agree.."
5) Klik pada "Next"
6) Software sedang didownload... Done!
7) Setelah berjaya, buka folder Download pada komputer dan double click pada software tersebut.
8) Apabila telah terpasang, tekan butang OpenVPN untuk melayari internet dengan senang hati tanpa rasa ragu! (lampu hijau:ON) (lampu merah:OFF)



Tips tambahan!!! (read more please...)

Untuk menambah tempoh masa melayari internet percuma tanpa diblocking, sila share software id peribadi anda kepada rakan yang lain..
1) Masuk ke My Account
2) Klik button: Earn Premium VPN
3) Invite your friend by email, facebook/twitter, @ copy your own link



P/s: Jika entry ni berguna untuk anda, sila klik iklan dibawah :)

4 comments:

Gombug said...

Portal Sukan Ragbi Malaysia | Berita | Kalendar Acara Ragbi | Foto Kejohanan | Video - www.sukandaily.com.my

Keputusan Kejohanan Liga Super Kesatuan Ragbi Malaysia 2014
Minggu Ke-5: 22 & 23 Mac 2014
UITM LIONS vs NS Wanderers 31-05
ATM JLJ vs POLITEKNIK MERLIMAU 29-03
ASAS vs RMP PERAK 20-07
SSTMI vs KERIS CONLAY 13-05
SERDANG ANGELS vs RSC DOG 28-00
Klik Disini>>Keputusan Sepenuhnya




Foto-Foto Kejohanan Ragbi Malaysia

Kejohanan Ragbi Liga Super KRM 2014

Kejohanan Ragbi Piala Agong 2013

Kejohanan Ragbi Liga Super KRM 2013

Klik Disini>>Lain-lain foto sepenuhnya





Video Kejohanan Ragbi Malaysia

HSBC Asian Rugby Sevens Series: Malaysia Sevens 2013 - Malaysia vs Thailand

HSBC Asian 5 Nations 2013 - Akhir: Malaysia vs Singapura

Liga Super Kesatuan Ragbi Malaysia 2013: Akhir Cup - Keris Conlay vs UiTM Lions

Klik Disini>>Lain-lain video sepenuhnya

Gombug said...

Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...


Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Kerull Nazeem said...

Salam Singgah..banyak info disini..bagus bagus

CLOSE

Copyright reserved by Zero to Hero's Blog Edited by Caersasuke