October 16, 2012

Home » , » Lagu Mengiringi Putus Cinta

Lagu Mengiringi Putus Cinta

Assalamualaikum & Salam sejahtera
FB status: An angel come to fix my life.. let’s see if she’s for real!
Hahahaha mula-mula aku nak ketawa dulu sebab entri ni entri zaman bila ntah dan dah lama tersimpan dalam draf, aku bikin entri ni sebelum puasa yang lalu kalau tak silap. Pastu bila aku baca semula rasa macam kelakar pulak aku ni. Ye, aku takde pengalaman yang banyak tentang percintaan ni sebab aku ni pemalu orangnya. Dalam hidup aku ada lah sekali dua aku mengorat aweks tapi selebihnya aku yang dingorat. Bukan berperasaan okay, memang betul aku boleh bagi bukti surat-surat secret admirer sejak zaman sekolah lagi. Tapi sampai sekarang aku tak pernah kecapi rasa bahagia bercinta bersama mana-mana gadis. Aku rasa mungkin ni balasan Tuhan sebab aku banyak mengecewakan hati dan perasaan orang lain dalam hidup aku. Tsk tsk tsk.

Ok kisah kali ni berkaitan dengan seorang gadis kilang. Perkenalan kami amat singkat, ianya bermula ketika aku bertugas sebagai pembantu makmal di SINI. Kemudian kami ada keluar date untuk kali pertama di SINI. Seingat aku la, sebenarnya kami belum declare lagi sebagai pasangan bercinta pun. Masing-masing dalam proses mengenali hati budi, cheewah. Tapi mungkin kerana terlalu awal, aku sudahpun meluahkan intention yang murni tu sebab pada masa tu semuanya berjalan agak lancar sehinggalah untuk beberapa ketika selepas itu. Pada masa tu aku taknak selindung lagi, straight to the point, sebab aku rasa dia perempuan yang boleh dijadikan seorang isteri yang baik. Tetapi malangnya, aku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan ditengahari......tsk tsk tsk


Ni bukan gambar penjenayah, sila jangan salah faham :)
Masalahnye? Entah la ek... Aku akui, antara puncanya kami ni bekerja berjauhan dan dia pun tak cukup bersedia waktu tu aku rasa. Dan semakin lama jarak ini membuatkan perasaan tu semakin terhakis. Pastu hubungan tu putus ditengah jalan. Aku pun taknak layan perasaan sangat sebab aku tak pandai bab pujuk memujuk ni. Aku fikir kalau dah orang tak rela aku pun tak perlu memaksa. Tapi hubungan kawan baik tu masih diteruskan sampai sekarang. Manalah tahu satu hari nanti hati dia terbuka semula? Kan?
FB status: The angel is flying away..
Ok, aku stop cerita sampai situ.. kang melalut-lalut korang meluat pulak membacanya. Walaupun ni blog peribadi tapi takkan cerita cinta monyet pun kau nak share? Eh, tolong sikit, ni bukan cinta monyet okay! Suka pulak aku buat cerita tergantung ni, baru ada feel drama melayu gitu.

P/s: Sini aku 'kepilkan' sekali lagu beserta lirik For Good from Wicked by Sam Tsui & Nick Pitera. Layan~







For Good from Wicked
I've heard it said
That people come into our lives for a reason
Bringing something we must learn
And we are led
To those who help us most to grow
If we let them
And we help them in return
Well, I don't know if I believe that's true
But I know I'm who I am today
Because I knew you…
Like a comet pulled from orbit as it passes a sun
Like a stream that meets a boulder halfway through the wood
Who can say if I've been changed for the better?
But because I knew you, I have been changed for good
It well may be that we will never meet again
In this lifetime so let me say before we part
So much of me Is made from what I learned from you
You'll be with me like a handprint on my heart
And now whatever way our stories end
I know you have re-written mine
By being my friend...
Like a ship blown from its mooring by a wind off the sea
Like a seed dropped by a skybird in a distant wood
Who can say if I've been changed for the better?
But, because I knew you
Because I knew you I have been changed for good
And just to clear the air I ask forgiveness
For the things I've done you blame me for
But then, I guess we know there's blame to share
And none of it seems to matter anymore
Like a comet pulled from orbit as it passes a sun
Like a stream that meets a boulder halfway through the wood
Who can say if I've been changed for the better?
I do believe I have been changed for the better
And because I knew you...
Because I knew you...
Because I knew you... I have been changed for good...

  

4 comments:

luqman zakaria said...

best lagu nih! huhu

Akhelaken said...

@luqman zakaria
boleh cari kat pusat karok lps ni.. hehe

Edy Fee said...

hahah seronoknnye putus cinta gayenye

Akhelaken said...

@Edy Fee
gile ke putus cinta seronok? huhu. Bukan seronok,tp redha je ni~

CLOSE

Copyright reserved by Zero to Hero's Blog Edited by Caersasuke