June 10, 2013

Rahsia Menjana RM 8,300 Sebulan Melalui Internet?

Assalamualaikum & salam sejahtera. 

Apa khabar sahabat? Semoga anda sihat dan ceria hari ni ye... :)

Baiklah sahabat.. Pernahkan anda menjana pendapatan di internet sebelum ini? Kalau belum, mahukah anda saya tunjukkan kaedah paling mudah nak jana RM 50 pertama anda ssebelum hari raya nanti?

Oleh itu, berita baik yang kedua ialah, saya nak maklumkan bahawa sahabat saya Affendi Hussin baru sahaja memberikan satu laporan percuma bagaimana nak buat duit RM 8,300 sebulan melalui internet.

Ianya PERCUMA sahaja... DI SINI !!!

Saya dah pun membaca laporan percuma tersebut, dan ianya sememangnya laporan yang WAJIB dimiliki oleh sesiapa sahaja nak buat di internet.. Saya sarankan anda untuk dapatkannya DI SINI !!!


Download segera sebelum ia ditutup pemberiannya..



Selepas mendownload apa nak buat? Teruskan bacaan anda--->

June 1, 2013

Trip To Langkawi

Assalamualaikum & Salam sejahtera!

Pada 24, 25 & 26 Mei yang lepas aku join trip ke Langkawi.. murah je RM50, disebabkan murah tu lah aku join! Dan disebabkan murah itu juga lah banyak berlaku perkara yang diluar jangkaan kami.. buahaha...

So, meh aku tunjuk gambar kenangan kami di sana. Jom cuti-cuti Malaysia!


Sebaik selesai solat Jumaat, kami berkumpul di opis around 3 petang. Muka masing-masing berzemangat waja pada masa ni! Oh ya, perjalanan mengambil masa lebih kurang 12 jam perjalanan. So, tak hairanlah aku awal2 lagi dah keluarkan selimut hijau. Kihkihkih..

Tips: disebabkan perjalanan yang panjang itu, dinasihatkan korang memakai pakaian yang selesa bermula dari rumah. Terus sahaja niat bermusafir, nanti mudah untuk membuat solat jamak. Oh ya, jgn lupa baca doa menaiki kenderaan :)


Kami tiba di Kuala Perlis kira-kira jam 5 pagi. Suasana masih gelap waktu tu, singgah di Masjid Jamek Al-Hussain untuk bersihkan diri, solat subuh dan bersiap untuk bertolak ke jeti! Masjid ni seolah-olah terapung sewaktu air pasang, subhanallah! Eh, itu dia ferry kita dah sampai..


Disini bermulanya triller episode, berlaku salah faham menyebabkan tiket feri yang ditempah awal HABIS! Disebabkan pihak pengurusan tidak mahu bertanggungjawab, maka kami terpaksa menunggu beberapa jam untuk the next ferry. Cobaan...

Tips: jangan lupa booking tiket awal. Make sure double confirm pada pihak pengurusan, dapatkan nama & hp no yang boleh dihubungi ok. Yang bawak baby tak perlu bayar harga dewasa.. tp kenapa aku tak dapat harga baby? kan aku baby face.. aha lawaknye, lawaknye...


Jyeah, Langkawi i'm coming! Naik feri ni boleh tahan lama jugak. Ada dalam 1jam setengah kalau tak silap aku. Dari kejauhan tu kami nampak burung helang melambai-lambaikan sayapnya.. Berhenti rehat dan makan dolu~


Selepas check in home stay (lupa nama tempat tu) kami bersiap-siap untuk shopping! Tapi aku tak la, aku window shopping je kat sini hihi. Idaman Suri tempat popular untuk beli pinggan mangkuk 'akopal' murah-murah terbaik dari ladang. Syurga bagi makcik-makcik. hehe..

Tips: sediakan peruntukan untuk membeli pinggan mangkuk, jangan lari bajet! Coklat & cenderahati tak perlu beli disini..

Malam tu kami jalan lagi ke bangunan Haji Ismail Group, kat sini popular bagi penggemar coklat. Selain itu, rokok murah dan air kencing syaitonirrojim pun banyak dijual disini. Maklumlah, Langkawi bebas cukai kan. Suasana malam di situ mengingatkan aku kepada Kampung Air di Kota Kinabalu Sabah, cumanya takde mutiara je kat situ.. huhu


Kalau hari pertama shopping, maka hari kedua adalah lawatan ke tempat bersejarah. Tak lain tak bukan "Kota Mahsuri". Kat sini boleh tengok rumah peninggalan Mahsuri, Beras terbakar, Perigi Mahsuri, Mahsuri's memorial yang punyai kaitan dengan supernatural power, dongeng atau lagenda tu kena tanya pakar sejarahlah okay..
Cuba teka, darah Mahsuri warna merah ke putih?


Banyak bergambar je ni, bosan gila lagi-lagi muka aku.. huhu. Ketiak dah basah ni, so kami mengambil keputusan untuk pulang ke home stay. Ingatkan dapat pergi Cable Car & Suspension Bridge, tapi masa tak mengizinkan.. huaa...


Alphard Hijau ni banyak berjasa pada kami sepanjang tempoh lawatan. Kat dalam alphard hijau ni jugak aku temui cinta sejati.. Eh! eh! eh! apa aku merepek ni :P


Balik ke pangkal jalan...
Okay, nampaknya bukan setakat Coklat Daim sahaja yang familiar dengan Langkawi, malah minyak gamat, buah pelam harum manis, pinggan mangkuk, barangan craft boleh dijadikan cenderahati kepada keluarga. Maklum lah, pelancongan bajet ciput, tak banyak lah tempat yang boleh dilawati. 

So, lepas ni aku bercadang untuk ke Dayang Bunting Island, Wildlife & Snake sanctuary, Crocodile farm, Underwater World, Temurun & Seven wells waterfall, dan aktiviti-aktiviti mencabar lain seperti scuba diving, surfing, mandi manda di pulau-pulau dan naik cable car..

Dah nak balik tu masing-masing daripada satu beg jadi tiga beg. Penangan Idaman Suri la ni! Konon pelancongan bajet lah sangat kan. Hihi. So, tips terakhir adalah ukur baju dibadan sendiri. Jaga kesihatan dan keselamatan sepanjang percutian. Selamat cuti-cuti Malaysia!


CLOSE

Copyright reserved by Zero to Hero's Blog Edited by Caersasuke