March 11, 2011

Home » , » JELAJAH BLOG 2011 : LELAKI

JELAJAH BLOG 2011 : LELAKI

Ada orang kata, lelaki tak gemar berblogging? Aisey.. Yeke? Tapi cuba tengok ranking top blogger dalam negara ni .. Sapa kuasai? Lelaki atau perempuan? Jeng jeng jeng ...
Tapi tak pe.. toksah gaduh gaduh.. kita tengok dalam segmen ini ... berapa ramaikah lelaki akan join .. apakah benar mitos itu?? Kita sama sama tungguuu ...

Ayat kat atas ni aq main ceduk je dari blog BEN ASHAARI. Actually aq xkenal pun brader ni, baru je dtg kat blog dia tadi, tup2 tgk ada segmen mcm ni.. tanpa byk soal & kerenah aq join je la segmen ni, mana tau dpt sumbang trafik ke.. Lgpun brader ni org lama, org berpengalaman, ilmu penuh didada, follower jgn ckp la kemain ramai ni.. (ayat2 mengampu ni, bang, ada hadiah x?)

Ok lah, untuk sertai segmen ni, kena la jawab beberapa soalan :

1. Sila jelaskan kenapa anda berblog ?
Sajer jer, mule2 tu suke2 pastu bila da kenal jatuh cinta plak, mcm tu la ayat klise ala-ala artis kan~huhu..

2. Beri pendapat anda .. Kenapakah blogger lelaki lebih kreatif dan blog lelaki lebih mudah dapat perhatian dari blog wanita ?
Pada pendapat saye, (mood menjawab soklan UPSR plak ni) blogger lelaki lebih kreatif kerana lelaki adalah insan yang kreatif sebenarnye... hmmm mcmna nak terangkan yek? Ginila, kreatif tu suatu perkara yg subjektif, sbnrnye perempuan pun kreatif ape!.. Eh, En.Ben, boleh x saye tak setuju dgn pendapat ni?? muahaha...
Kebanyakan blogger perempuan yang nak bincangkan sesuatu isu (cth isu seksualiti, politik, etc) tu mesti ade selindung2 sikit, kalau lelaki kan "straight to the point". So, scr x langsung blogger perempuan yang menulis scr berlapik2 tu mesti nak review @ baca pendapat lelaki yang jelas lagi nyata, xde nak berpuitis2 sgt smpi kdg2 tak paham 1 bende pun!
So, bagi saye nak kate kreatif tu semuanye kreatif tak kire la jantina ape, agama ape, kaum ape, status ape, tapi mungkin peringkat umur memberi kesan sedikit dlm menentukan kreativiti sang blogger. Boleh begitu?

3.Blog wanita yang anda suka baca ...
noieizan2U (yang ni ade rasuah sedikit ye XD)
P.A.N.A.D.O.L (baru berkenalan sehari dua ni tau.. hehe)
Fatin Liyana (yang ni sebab nak mengurat dia, tapi dia tak hingin.. haha)

Okies, DONE!


8 comments:

solo molo said...

singgah dari segmen En Ben Ashaari...

apisv2 said...

salam,
menjelajah rakan2 blog;)

blog apisv2

p[A]n[A]d[0]L© said...

bangganya ada org suka baca blog aku..hehehe

tengkiu akhelaken..ehhe ^^

k e y r i said...

salam..dtg dr blog abg ben, singgah jap, haha.suda follow anda, ade mase singgah2 ler k? :)

ShA + ZaM = LoVe said...

hi..
sy dtg lepak2 dari blog Abg Ben..
http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan

meaw said...

aceceh......nak ngorat FL?HAHAHAHHA :P

meaw said...

terima kaseh follw mak cik naaaa....... :P

CLOSE

Copyright reserved by Zero to Hero's Blog Edited by Caersasuke