April 6, 2011

Home » , » “Anak Ikan” Ditipu GAY Casanova!

“Anak Ikan” Ditipu GAY Casanova!

[Entri kali ini bertujuan...sila baca dengan teliti]

KUALA LUMPUR: Seorang Casanova gay yang mengidapi HIV-positif dipercayai telah menipu wang dan barang berharga selain berkesempatan mengadakan hubungan seks dengan hampir 200 lelaki muda. Setakat ini, 193 ‘anak-anak ikan’ yang menjadi mangsa itu mengaku telah melakukan hubungan seks sebelum duit, laptop dan lain-lain barang berharga milik mereka dikebas. Auww.. kelas mak!

Para-para sakura yg kebanyakannya terdiri dari golongan remaja telah terjerat dgn janji-janji manismu & membuatkan mereka fallen in love utk mendapatkan kepercayaan mereka sebelum habis madu sepah dibuang.

Kegiatan Casanova itu akhirnya diketahui umum apabila salah seorang mangsa telah mengupload gambar si pelaku di FB & mangsa2 yang lain turut mengenalinya. Ikuti perbualan mereka di FB:




“Shasha.. tengok ni gmbr bekas laki mak yg curi henpon Sony Erikson mak.. Eiii geram mak!”

“Eh, i pun kenal jantan ni.. baru minggu lapas kami kuar makan, tupun i yg byr!”

“What?? U alls kenal ke dgn jantan ni? Tak guna punya jantan! habis kad kredit haku dia sapu lepas kami berasmaradana kat hotel”

“Hei, Shasha, Ayu, Rita.. i pun penah *** dgn jantan ni, sebulan lepas pi check doctor, u alls tau tak? I disyaki kena HIV positif! Shit punye jantan! I cube carik jantan ni utk bertanggungjawab, tapi hampeh! dia dah lesap!”

Ayu, Shasha, Rita, Wanda, Tiqa, Suraya: “WAAAAAAAA !!!!”
.
.
.
.
.

Okey, nampak beno nipunye~
Seorang daripadanya yang hanya mahu dikenali sbg Lee, 24 mengaku pernah berjumpa Casanova itu pada Ogos lepas dan telah menjalinkan hubungan. Dia yg kerugian RM3,000 apabila kehilangan laptop, dompet & kad kredit telah membuat aduan di Balai Polis Kota Damansara.

Korban lain, Kor, 22, berkata beliau telah ditipu selepas tidur dengan lelaki itu dua tahun lalu. "Dia bilang dia mencintaiku dan ingin aku menjadi pacarnya," katanya dlm slange indon, menambah bahawa mereka telah menghabiskan malam bersama di hotel sebelum lelaki itu lari dengan RM400 dari dompetnya”

" I want him to be stopped before he harms more people," tambah Kor lagi.
Ketua Jabatan Perkhidmatan Awam dan Aduan MCA, Datuk Michael Chong berkata jumlah korban Casanova tersebut sangat mengejutkan.

"Kami percaya ada ramai lagi yang tidak mahu membuat laporan kerana malu."

Dipetik melalui The Star Newspaper.

5 Moral of the story
1) Jauhi amalan songsang
2) Berfikir sebelum bertindak
3) Jangan mudah percaya janji manismu
4) Selidik latar belakang pasangan
5) Jauhi seks bebas

P/s: Ape kau ingat hanya pasangan Gay je yg boleh kena HIV? STD (Sexual Transmitted Disease) ni boleh dijangkiti oleh semua orang tau tak? tak kira la kaum ape, bangsa ape, agama, warna kulit, parti politik, orientasi seksual etc, semuanya mempunyai peluang cerah utk menghidapinya. So, tingkatkan pengetahuan, muhasabah diri dan mendekatkan diri pada Tuhan sekalian alam. Ape yg penting, mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. "Okey, ade sesiapa terase pedas selepas makan cili sila angkat tgn mcm saye," kate Usop Wilca.


11 comments:

aNiss :):) said...

balasan TUHAN :)

Feza said...

sentap mak bace. hehe

Akhelaken said...

@ aniss: jgn main api yg buli membakar diri..aiseh.
@ Feza: mak pun,auww..

Raji berkata said...

btol benda dh salah kan so xperlu kita gatal2 dekatkan diri lagi..
nauzubillah

Putri Malu said...

ade2 aje..

aNiss :):) said...

okay okay..nanti tak main api.. hahaha :)

Muhammad Khairul Fahmi said...

ish..ish..ish..kite bako jer..ngee

opss..nak tanya, mksud kamu psl bnner tu nak kasi gerak perkataan cmna yar??

aQimie Ceplos said...

eyuuuuu! main jubuQ selekeh.. geli mak nok. HAHA!
thhk madd sudi singgah ;)

Mista A. said...

aiyo, mengikut coversation ni, bukan anak ikan, tapi very the nyah. anak ikan a.k.a money boy lain sikit. matilaa tahu pasal benda kejadah ni,, lariikk ke blog!! http://justbemaself.blogspot.com/

Mista A. said...

#conversation

Akhelaken said...

@Mista A.
Oh,lain ke? Slh information la gitu..hehe. p/s:conversation tu telah direkacipta xda kaitan yg hidup mahupun yg tlh meninggal donia..huhu

CLOSE

Copyright reserved by Zero to Hero's Blog Edited by Caersasuke