February 9, 2014

Home » , , » JDT oh JDT

JDT oh JDT

Assalamualaikum & salam sejahtera

Isu kemelut Liga Bola Sepak Malaysia, terutama yang melibatkan pasukan JDT sungguh 'hangat' diperkatakan pada masa kini sehingga menimbulkan rasa kurang selesa banyak pihak. Mari kita dengarkan komen mereka;

 photo awas_ngintip_waka.gifApa yg sgt meresahkan jiwa rakyat ialah bila phk pemerintah mengumumkan ekonomi negara sedang rancak berkembang, lambakan peluang pekerjaan, pembangunan sdg pesat dijalankan, org miskin dah xde sgt, negara lagi sipi-sipi je niiii nak capai taraf negara maju, dan pendek kata semuanya tengah baik-baik belaka lah. Pastu JDT ada game pulak malam ni, wuuu resah bukan main lagi...

 photo hula_hula.gifSebiji bola nak gaduh, kalau gaduh sebab perempuan dapat juga buat bini. Bola nak gaduh buat apa? Pening arrr..

 photo sinar_penghancur.gifSegelintir orang melayu tak habis-habis emosi...tak tau pangkal cerita dah buat justifikasi sendiri, belum cite politik lg. X kisah la jd macai bola, macai politik...kesemuanya nmpk bodoh sbb menyokong membabi buta.

 photo ngupil.gif Jangan kata bola sepak je.. tp sume sukan.. kita bersukan utk sihatkan bdn n tambah kawan. bkn cari musuh

 photo jurus_patok_ayam_wakaka.gifAlahai bolasepak, setakat tendang telo tak berapa nak ganas pon. Kalau nak tengok aksi ganas better tengok gusti...


Aku suka yang the second last punya komen tu. Betul, kita bersukan untuk menyihatkan badan dan tambah kawan, bukan cari musuh. As a Johorean we are aware about that. Poyo ke, Lanun ke, Penyangak ke and what so on are u addressing us, we're cool bro! Tapi kalau ianya melibatkan our lovely TMJ seriously as a Johorean, kami tak boleh terima!


Tahukah kamu TMJ yang kamu caci tu berasal dari susur galur kerabat Diraja Johor dan Perak. TMJ berpengalaman dalam Angkatan Tentera India (IMA) dan disanalah beliau belajar selok belok kepimpinan serta dianugerahi pelbagai pangkat anugerah kerana menyerlah melalui kepimpinannya. 

Berbanding ayahandanya Sultan Ibrahim yang mempromosikan Johor dengan Kembara Mahkota Johor, TMJ come up dengan idea penyatuan rakyat Johor melalui sukan bola sepak. Dan ianya berhasil! TMJ telah membuka mata banyak pihak setelah mengambil alih Persatuan Bola Sepak Johor dan telah membuat perubahan besar terhadap bola sepak Johor ke arah yang lebih profesional dan kini merupakan Presiden kepada JDT Fc.

Kami mendoakan kedaulatan sultan kami, kesejahteraan rakyat negeri kami. Cuma kami mohon hentikan menuding jari kepada kerabat diraja kami, simbol kepada perpaduan rakyat secara umumnya dan agama Islam khasnya. Sedih, layanan yang kami berikan keatas rakyat negeri lain disini sememangnya baik, namun kerana sebiji bola kita rela berpecah-belah :'(

7 comments:

noie said...

true.... bola menyatukan kita rakyat johor... Loike dis post

Akhelaken said...

@noie perghh, dpt komen drp otai blogger ni yg buat den rasa lebih berbangga ni. Kembang sikit :)

ros rosiz said...

they know 'bout football.. they know 'bout the rules.. they know how huge JDT's strength is.. maybe coz of that they felt inferior.. maka terkeluarlah cerita kisah dongeng pirates of the carribean (whatsoever).. but what they don't know is the history itself.. they just proud of who they are.. it doesn't matter you are johorean, sarawakian, sabahan, minang (so on) if you can't accept someone else is better than you, you are nothing but #$&%.. orang yang tuduh johorean macam2 sbenarnye takut ngn bayang2 sndri.. no worries johoreans, kata pepatah org dlu2 kate anjing yang menyalak macam2 sbenarnye anjing yg lemah.. nk nmpk garang kenalah menyalak tp hakikatnye tin kosong je.. PEACE NO WAR..

GitarBoyz™ Youtube said...

ada berger kat sini!!!! McD RM4 di nuff :) Luaskan Kuasamu......

Akhelaken said...

@ros rosiz totally agree! & it was seasonal isn't it? hujan, panas, bunga juga bermusim, don't be infected by that problem sudehhh..

Akhelaken said...

@GitarBoyz™ Youtube wah ade ninjaboyz kat sini? ni bukan anak didik Encik Mimpi kah? anyway nice to meet u friend :)

chegu zam said...

emm barulah ada kemeriahan nak tengok bola.. dulu ado ke? kira oklah ni

CLOSE

Copyright reserved by Zero to Hero's Blog Edited by Caersasuke